Вести

Брнабић: Разматрана нова улагања италијанских привредника у Србији

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Кофиндустрије Србије Патрицијом Деи Тосом о пословању италијанских компанија и пословној клими у Србији, њиховим новим улагањима у нашу земљу и билатералним односима.

Брнабић jе указала на изузетно добре билатералне односе у области економије, чему је допринело стратешко партнерство двеју држава, и додала да је од велике важности и решавање проблема који се појављују у Србији, као и у свакој другој тржишној привреди у свету.

Како је рекла, Привредна комора Србије је адреса којој могу да се обрате италијански привредници у вези са било којим конкретним проблемом, док са друге стране охрабрују најаве малих и средњих предузећа из те земље за долазак у нашу земљу.

На састанку је речено и да Италија као нарочито перспективне области види ИТ сектор, кога карактерише велики раст и развој домаћих стартапова који се баве производњом софтвера и ИТ технологија.

Брнабић је поручила италијанским инвеститорима да нема разглога за забринутост када је реч о енергентима, с обзиром на то да Србија нема проблема са производњом електричне енергије и снабдевањем гаса.

 

 

 

Извор: Танјуг