Вести

Вучић: Најуспешније Олимпијске игре за Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија ове године имала најуспешније олимпијске игре.

"Уз честитке нашим фантастичним спортистима - златним ватерполистима, Милици, Јовани, уз честитке нашим бронзаним одбојкашицама, свима који су нам донели медаље, али уз честитке и онима који нису донели медаље а свим срцем су се борили за нашу Србију, хоћу да кажем да су нам ово најуспешније Олимпијске игре и највећи успех спортски свих времена који је Србија остварила", истакао је председник.

"Али да се не бих китио њиховим перјем и њиховим успесима, наш посао је био само да им обезбедимо добре услове, да обезбедимо пристојне награде", додао је Вучић.

Навео је да жели да укаже на нешто што је много важно и због чега ће бити још улагања у спорт у будућности и истакао да у првих седам месеци ове године Србија има прилив страних директних инвестиција од две милијарде и 72 милиона евра, а да је прошле године у исто време прилив био милијарду и 549 милиона.

"То је 30 одсто више, то је добар знак, добар сигнал, српска економија напредује и Србија иде напред. Биће још улагања у спорт. Живела Србија!", истакао је председник Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг