Јоцић: Ваљево неће учествовати у насиљу дела опозиције

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 12.05.2023.

др Зорица Јоцић

потпредседница Градског одбора Српске напредне странке Ваљево

Након прошлонедељних протеста опозиције са мрачним мотивом да се одузме живот председнику Вучићу, безобзирност опозиционих предводника достиже још шире размере. Трагедије које су нас задесиле захтевале су синкретизам власти и опозиције у поступцима и мерама, за шта је председник одмах показао добру вољу. Нажалост, уместо јединственог приступа у интервенцији на масакре, опозиција је исполитизовала и злоупотребила трагичне догађаје да се обрачуна са СНС-ом и председником Вучићем.

Док светски медији најпохвалније говоре о брзој реакцији наше државе и председника Вучића, посебно истичући мере које су спроведене, са акцентом на меру разоружања земље, опозиција поново захтева од грађана да дођу на такозвани "протест против насиља" са огољеном тежњом да се изазове сукоб међу грађанима Србије. Позив да се блокира мост Газела открива намеру дела опозиције да малтретира грађане којима њихови гласноговорници прете да ће их јурити по улицама. Зато је веома битно да сваки човек у Србији разуме да је кључни циљ опозиционих идеолога и лидера рушење Вучића.

Грађани Ваљева знају да је председник Вучић довео у наш град две угледне немачке компаније које ће запослити велики број људи. Знају и да је председник неко ко остварује наш вишедеценијски сан, јер се у пуном капацитету заложио за изградњу брзих трака које нас повезују са ауто-путем "Милош Велики". Ваљевци су свесни да је председник Вучић гарант мира, развоја и стабилности у институцијама, на улицама, у школама и болницама, на њивама, међу свим грађанима Србије. Достојанствено Ваљево кога чине сви честити, радни и одговорни људи препознаје опозиционо зло које не мирује. Ваљевци поручују да неће учествовати у њиховом насиљу и покушају заустављања Србије, малтретирању људи и њихових породица.

У сусрет 16. мају када се обележава Међународни дан заједничког живота у миру, опозиција је дужна да преиспита и одустане од својих неетичких принципа и неспремности за уважавање различитих политичких погледа на развој земље. Сви уочавају недржавничке, мрачне побуде опозиције, а јасни су им и Вучићеви градитељски и помиритељски приступи. За зло се каже да може бити веома јако, али и да никада не може победити добро. А добро је то што председник Вучић осигурава мир и стабилност ове наше земље. Знају грађани да ће се председник Вучић изборити са злом. Избориће се и Србија!

Служба за информисање