Саопштења

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ваљево

Поводом конференције за новинаре коју је одржала Народна странка Ваљево, Градски одбор Српске напредне странке ће у кратким цртама прокоментарисати изнете наводе.

Свима је већ добро познато колико је зла Вук Јеремић нанео Србији. Несхватљиво је да политика оних који су десет пута богатији од просечног грађанина Србије, који ништа не раде, а очекују још и да владају, и да безобразлук буде већи, чак и да држе моралне придике.

“Украшен” дипломама најскупљих и најпрестижнијих светских универзитета, наличје Јеремићевог успона саткано је од лицемерја, дволичности, лажи и превара. Почев од манипулација националним осећањима својих сународника с једне и упорног обмањивања светских дипломата с друге стране, неискрене борбе за Косово вођене у луксузу светског џет сета, преко кумовских веза са најпознатијим балканским преварантима, па све до директног обмањивања грађана Србије о томе ко заиста финансира његове активности по окончању каријере у Уједињеним нацијама.

Данас, 20 година након лондонског прогласа, грађани Србије напокон су добили прилику да сазнају ко је заправо Вук Јеремић, миљеник некадашњег председника Бориса Тадића као и неких од најмоћнијих тајкунско - финансијских кругова у региону.

Своју председничку кампању Јеремић започео јадикујући над сиромаштвом у којем неправедно живе грађани Србије, подаци о финансијским приходима бившег шефа дипломатије показују да он ни најмање не дели судбину својих сународника. И док су грађани Србије својим великим одрицањима настојали да попуне рупе у државном буџету које им је у наслеђе оставила влада чији је Јеремић био истакнути члан, бивши министар и претендент на место председника Републике располагао је милионским доларским износима који су се на његовим рачунима нашли под веома сумњивим околностима.

Јеремићево деловање и задовољење његових личних амбиција, након пораза у трци за избор Генералног секретара УН, представљале су везе и контакти које је стекао током обављања функције у светској организацији, али и онима које је стекао немилице трошећи баснословне суме из буџета Републике Србије у сврху своје личне промоције и вођења своје приватне дипломатије.

Колико је Јеремићево лобирање потенцијално опасно по националне интересе Србије сведочи и афера која се у јавности и Конгресу САД догодила након сазнања да је Мајкл Флин, бивши саветник за националну безбедност председника Доналда Трампа, у јавности прећутао податак да је из Турске добио 540.000 долара за услуге лобирања. Износи које је за исте намене, али у немерљиво пута мањој Србији добио Јеремић, вишеструко су већи у односу на оно што је Флина коштало политичке каријере. Посебно је недопустиво то што је не трепнувши обмануо грађане Србије о правој природи новца којим се финансира његова невладина организација.

Јасно је да их грађани ни најмање не занимају, а у недостатку свог политичког програма шире лажи. Али, ма колико били упорни у изношењу неистина чињенице се не могу порећи.

О чему онда Народна странка на челу са Вуком Јеремићем може да говори?

 

 

 

Градски одбор Српске напредне странке Ваљево