Саопштења

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ваљево

Правило да у јавном разговору, поготово ако се он води са представницима власти, требала би да доминира конвенционалност, а управо конвенционалност је најважнија мера укуса, али и смисла размене информација. Међутим, саопштење ГО ССП је сведено на лични обрачун, уз претње, подстицање насиља, нетрпељивост и цинизам без иоле достојанства. Тешко је очекивати да њихов јавни говор буде инспирисан моралним надзорима, културом дијалога и културом неслагања, где могу дати реплику аргументима. Њихов највећи проблем је што им управо аргументи недостају. А аргументи би могли бити Србија којој је враћено достојанство, Србија која се гради, Србија са бољим стандардом наших грађана.

У свом саопштењу ГО ССП позива се на грађане Ваљева  говорећи у њихово име омаловажавајући рад председника Републике Србије Александра Вучића, Скупштину града Ваљева и градоначелника Лазара Гојковића. Сам тај чин вређа све грађане Ваљева који не мисле као они, а и чињеница је да су недавно показали у граду на Колубари колико имају присталица. Овом граду би заиста помогли када би поседовали бар једну од особина из њихове завршне реченице саопштења, а грађани Ваљева грешке из прошлости неће поновити!

“Грешке из прошлости учтива, васпитана, вредна, образована и поштена Србија овог пута не сме поновити!”

Драган Ђилас промовишући  своју странку без јасне идеологије постаје ходајућа афера по градовима Србије. Једина јасна Ђиласова идеологија је жеља да се врати на власт, али народ бира!!

Прошло је 20 дана од Ђиласове посете Ваљеву и његовог чврстог обећања да ће накнадно обавестити јавност које су биле инвестиције у Ваљеву у време док је био на власти. С обзиром на то да није могао да се сети ни једне инвестиције, јавност је и даље ускраћена за одговор на постављено питање новинара.

За девет година на три функције Драган Ђилас је успео да оствари пословни профит од најмање 583 милиона евра, да стекне нескривену имовину од 24 милиона евра, и поред бројних сумњи да је финансијски оштетио државу и злоупотребљавао положај, али како рече Аристотел “ Ми смо оно што непрестано чинимо” или цитирајући речи из саопштења ГО ССП “Сами су бирали пут зла којим безобзирно газе и то никада не смемо да заборавимо”.

Превише је ствари које овде треба поправити, покренути, изградити, да бисмо губили време на фрустрације оних који су својим делима показали колико могу и вреде.

Овај град се мења али захваљујући грађанима Ваљева, локалној  самоуправи и подршци државе и председника Александра Вучића, а не демагогијом која нам је пласирана до 2012. године и пљачкашким  приватизацијама широм Србије за време власти којој је припадао и Драган Ђилас.

Политика наше странке је да дата обећања испунимо, да новим инвестицијама грађани Ваљева буду поносни на свој  град.

 

 

 

Градски одбор Српске напредне странке