Саопштење Градског одбора Ваљево

Поштовани суграђани, ако сте се питали колико је времена потребно да би Вас неко изманипулисао или бар покушао да манипулише Вама и истином, одговор је једноставан. Тачно 36 минута. Тачно толико трајала је конференција за медије овдашње одборничке групе СПС-а на којој је виђен покушај да се манипулише истином.

Под слоганом „Веруј мени, а не својим очима“, ова све мања одборничка група предвођена сада већ по неуспеху далеко познатом бившем директору Водовода  Ђорђем Павловићем за тему је имала две године власти Српске напредне странке.

А шта је то посебно засметало овој малој групи, са још мањом подршком грађана?

Засметала им је нова Улица Вука Караџића јер за деценије своје власти у Ваљеву нису успели да поменуту улицу реконструишу већ су је одржавали у стању погодном само за полигон каскадера и тест возача.

Смета им реконструкција Улице Љубе Ковачевића коју су они годинама заборављали. Господине Павловићу, ако Вама смета што се улица ради 4 месеца са све реконструкцијом водоводне мреже, можете ли појмити колико је грађанима сметало што деценијама ни њих ни улицу нисте примећивали?

Повећање цена воде за господина Павловића и малу групу је неприхватљиво па док покушава да израчуна проценте поскупљења господин Павловић вешто заборавља да помене скоро 100 милиона дуга у истом предузећу које је оставио иза себе. Тај дуг вратило је ново руководство Водовода уз подршку градске власти, а да није оставила грађане без воде као што је то била пракса Павловића. Тај дуг је овој групици очито био прихватљив.

Понети жељом да се поштени грађани Ваљева доведу у заблуду један од чланова малене групе говорио је о згради Радио Ваљева. И ништа није спорно осим чињенице да је Радио Ваљево продао СПС, да је СПС започео реконструкцију оставивши потом објекат у дебелом судском спору чију су казну по судској пресуди платили грађани Ваљева, а сам судски спор закочио је наставак радова. Да заиста поменута група нема скрупула сведочи и прича о дежурној апотеци. Иако ова група очито верује да сви болују од амнезије управо је СПС био у власти у време настанка дуга Апотеке.

Посебно забрињава чињеница да је сметња и развој Дивчибара. Можда бисте волели да је тамо и даље једно велико НИШТА које сте оставили иза себе. Сем састанака које сте водили и ручкова у једном од два угоститељска објекта у то време, непознато је да сте било шта изградили или унапредили.

И баш као што рече господин Павловић могли бисмо овако дуго набрајати, али од дугова и јавашлука који је иза себе СПС оставио готово да се нема времена за то. Оно чега се прибојавамо јесте да слабовидост ове мале групе која не види све пројекте актуелне власти као што су нови инвеститори, смањење незапослености, брзе траке, два вртића, Геронтолошки центар и много тога још, неће бити излечен лековима из Апотеке коју помињу.

Очи ће им отворити грађани већ на наредним изборима, а како се број чланова ове групе смањује из месеца у месец питање је да ли ће их ишта и остати  за учешће на изборима. А можда до наредних избора буде пронађен и лек за амнезију па се ова групица присети да су деценијама били у власти и завршили у опозицији. Вероватно јер су били толико успешни?