Вести

Брнабић: Самостално доносимо одлуке које су важне за нашу земљу

Представницима изборних листа на парламентарним изборима, кандидатима за председника Републике, као и кандидатима за градоначелника Београда, Танјуг је поставио неколико питања која сматрају најважнијим у својим програмима. Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић је одговорила на постављена питања.

* Који је кључни национални и државни инетрес за које ћете се залагати?

- Кључно питање је свакако Косово и Метохија, али и такође и безбедност и положај Срба где год они живели у региону.

* За које главне правце спољне политике ћете се залагати?

- Да наставимо ову спољну политику и правац спољне политике коју је поставио Александар Вучић од како је преузео одговорност за то како се живи у Србији, као председник Владе 2014. године, онда и као председник Републике Србије 2017. године. Да Србија води самосталну спољну политику, сама искључиво у свом националном интересу, да не гледа ни на Исток ни на Запад и да самостално доносимо одлуке које су важне за нашу земљу и наш народ.

* Очекујете ли да ће у мандату следеће власти бити решено косовко питање и за какво решење ћете се залагати?

- Надам се. Као што сам желела да решимо то питање у мандату ове последње владе коју сам ја водила, што сматрам да је одговорно понашање. Тако да, ако треба да се донесу тешке одлуке, да их донесемо ми, не да остављамо нашој деци или будућим генерацијама. Сматрам да је то најважније како би обезбедили дуготрајан мир и стабилност, како би обезбедили другачију будућност, много бољу за млађе генерације на Балкану, како би људи остајали да живе овде, а да би они који су се одселили вратили. Какво је то решење, то заиста не знам, али свакако мора да буде компромисно.

 

 

 

Извор: Танјуг