Вести

Глишић: Опозиција изборе схвата као дечју игру

Изборни услови данас су исти какви су били и у септембру 2023. године. Тада су захтевали хитне парламентарне и београдске изборе и претили да ће, уколико их не буде, блокирати институције. Данас прете да ће, под истим тим условима, бојкотовати исте те изборе. Дакле: исти избори, исти услови, исти људи прете и уколико не одржите изборе и уколико их одржите. На ову тему на телевизији Информер, говорио је Дарко Глишић, председник Извршног одбора Српске напредне странке.

Глишић је истакао да су изборни услови сада бољи него у сваком претходном изборном циклусу.

"Изборни услови су бољи него што су били у сваком претходном изборном циклусу. Нису се жалили на изборне услове пре избора. Проблем је што њима не одговара изборни резултат. Проблем је у томе што грађани Србије дају резултат који њима не одговара. То је суштина њихове љутње и њиховог кмекања. Да ли ће им рејтинг опасти или порасти, то ће опет грађани да одлуче. Не разумем ту причу да им одговара или не одговара неки датум. Таква врста неозбиљности додатно ће да наруши рејтинг људи који не знају шта ће од себе. Погледајте њихово понашање у неколико месеци! Они не знају шта хоће. Београдски избори се расписују зато што Скупштина није конституисана. Они то све схватају као дечју игру и не поштују закон", рекао је Дарко Глишић.

Глишић је објаснио да избори морају да се распишу у оним роковима које је то закон предвидео.

"Ко су сад те баба Ванге које прогнозирају чији ће бирачи да оду, а чији ће да остану. То је унапред оправдање за дебакл. Не знају шта ће од себе. Шта је њихов "CV" као препорука на основу које ће народ да их изабере. За мене је невероватна глупост да неко каже да ће 28. нечији бирачи да оду, а нечији да остану. Има једна народна изрека: Сад нећу ни како ја хоћу! Болест не бира, а код њих је отишла у фазу метастазе. Никада се није десило да нечију децу линчујете као што раде ови Ђиласови. Шта са таквим људима може да се разговара, осим да се помолите за њих да схвате да им неће донети ништа добро. Људи зато неће да гласају. Ако ви Вучићевој деци то радите, шта ћете са нашом децом да радите, ако вам се не свидимо? Шта ћете да радите нама ако вам се не буде свидео наш поглед и реч? Како ће наша деца онда да прођу?", навео је Дарко Глишић.

 

 

Извор: Информер