Вести

Гојковић: 7,5 милиона динара за дечје игралиште на Пећини

На радост наших најмлађих суграђана, градоначелник Града Ваљева Лазар Гојковић је са проф. др Даријом Кисић, министарком за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије, потписао уговор о додели бесповратних средстава за изградњу мултифункционалног игралишта за децу у Парку Пећина, чиме ће малишани добити нов простор за игру и разоноду.

Град Ваљево је од поменутог Министарства добио 7,5 милиона динара за пројекат "Изградња мултифункционалног дечјег игралишта у Парку Пећина".

Реализацијом овог пројекта, планирано је постављење модерног и дизајнираног мултифункционалног игралишта, које је пре свега издржљиво и сигурно, састављено од разних забавних елемената. Опрема игралишта ствара природно окружење које подстиче децу да се упознају са природним материјалима и структурама. Сходно томе, Град је одлучио да постави модерно и безбедно игралиште, како би најмлађи и њихови родитељи, више времена проводили напољу и у игри. Деца ће на тај начин бити у прилици да организовано проводе слободно време у безбедним условима. Тако се подстичу интеракција, међусобно разумевање, пријатељства и истински осећај заједнице. Рекреација и игра су активности које подстичу социјалну инклузију и добробит свих особа на два начина – тако што мењају начин на који људи мисле и како се осећају, као и како доживљавају себе. Синергијски утицај заједнице и појединца на игру и рекреацију помаже да се смањи изолованост деце и да се дете и породица потпуније интегришу у живот заједнице.

Брига о најмлађим суграђанима је важан корак за будућност локалне заједнице, а у фокусу градског руководства ће као и до сада остати деца и њихове потребе, све са циљем континуираног улагања у њихов развој и активности које могу малишанима да обезбеде боље и лепше место за одрастање.

 

 

 

Извор: Лепа реч Ваљева