Вести

Гојковић: Библиотека је подигла ниво рада и услуге на веома висок ниво

Матична библиотека "Љубомир Ненадовић" добитник је Изузетне Вукове награде за изузетан допринос унапређењу културе, образовања и науке у Србији и у свесрпском културном простору за 2023. годину.

Вукову награду додељује Културно-просветна заједница Србије, а на традиционалној свечаности у Председништву Републике Србије награда је уручена директорки библиотеке Виолети Милошевић.

Свечаност поводом овог вредног признања уприличена је у Свечаној сали Ваљевске гимназије, уз присуство Епископа ваљевског г. Исихија, градоначелника града Ваљева Лазара Гојковића, представника Војске, Библиотеке, Културно-просветне заједнице Србије која ово признање додељује, угледних београдских и ваљевских установа, али и бројних грађана.

"У времену дигитализације и нових технологија, Матична библиотека "Љубомир Ненадовић" не само да је успела да нађе начин да се прилагоди потребама читалаца, него и да подигне квалитет рада и услуге на један веома висок ниво. Поносан сам што Библиотека из нашег града показује да књига и читање имају будућност и што је њихов напор препознала Културно-просветна заједница и наградила је са Изузетним Вуковом наградом", поручио је Гојковић.

Окупљенима се обратио Живорад Ајдачић, један од чланова жирија и генерални секретар Културно-просветне заједнице Србије, која 60 година уручује Вукову награду, нагласивши да је жири од 87 пристиглих предлога одлучио да додели 10 Вукових и 4 Изузетне Вукове награде.

Присутнима се у име славодобитника Изузетне Вукове награде обратила и директорка Матичне библиотеке "Љубомир Ненадовић" Виолета Милошевић.

Честитке су на свечаности упутили и директорка ОШ "Андра Савчић" мр Ана Савковић, новинар и публициста Милош Јевтић, професор Филолошког факултета у Београду др Александра Вранеш и читатељка Ивана Митровић.

 

 

 

Извор: Лепа реч Ваљева