Вести

Гојковић: Кључно је што не одустајемо ни од једног пројекта

Градско веће града Ваљева донело је одлуку о првом ребалансу буџета којим су средства која су пренета из прошле године усаглашена са планираним средствима у буџету.

Одлуком о изменама и допунама Одлуке о буџету града Ваљева за 2024. годину – први ребаланс, планирани су приходи и примања и пренета неутрошена средства у износу од 5.355.455.970,75 динара средстава буџета града и 119.440.950,75 динара средстава из осталих извора буџетских корисника, тако да укупно планирана јавна средства износе 5.474.896.921,50 динара.

"Ребалансом смо увећали позиције које су од посебног интереса пре свега заштита животне средине где имамо повећана улагања у износу од  близу 35 милиона динара где смо обухватили и котлове и мерно регулациону станицу за Топлану, али смо смањили износ субвенције Топлани, ту је и део за канализацију и тако даље. Издвојио бих такође наставак улагања у индустријску зону и изградњу недостајућих објеката чиме доприносимо подизању стандарда саме зоне, ту су и повећања за Дивчибаре средства за техничке пријеме и радове на додатном проширењу водоводне мреже. Пројекат болнице који нам је од кључног значаја и који је предуслов за било какав даљи рад и ту смо издвојили додатна средства. Ово је први ребаланс којим смо практично усагласили пројектована средства и већ једну реалнију слику средстава којима ћемо располагати", рекао је градоначелник Града Ваљева и председник Градског већа града Ваљева Лазар Гојковић додајући да ће у зависности од исхода преговора са министарствима, уколико захтеви Града буду позитивно решени, извесно доћи и до нових измена у буџету.

"Не одустајемо ни од једног пројекта то је оно што је кључно", нагласио је Гојковић.

 

 

 

Извор: Вамедиа и Лепа реч Ваљева