Вести

Гојковић присуствовао отварању 19. Сајма привреде Западне Србије

Једна од највећих регионалних сајамских манифестација опшег карактера у Србији, 19. Сајам привреде Западне Србије – СПРЕГ, свечано је отворен и трајаће до 6. априла у ваљевском "Омни центру".

Под слоганом "Овде стварамо вредности", овогодишњи СПРЕГ окупио је 162 излагача из више од 60 градова и општина Србије. Сајам се одржава у две хале у затвореном делу, али и на отвореном испред "Омни центра".

"Поштовани посетиоци и излагачи 19. Сајма привреде Западне Србије, добро дошли у Ваљево, град у коме ће се од данас па до 6. априла одржати највећи регионални сајам у Србији, поред Београда и Новог Сада. Мислим да сви треба да будемо поносни на овај сајам, зато што се он одржава управо у Ваљеву. Желим свима пуно пословних успеха и пријатан боравак у Ваљеву", рекао је на отварању СПРЕГ-а градоначелник Града Ваљева Лазар Гојковић.

Присутнима су се, након Гојковића, обратили Обрад Поповић, директор ДТЛ-а, као и Зоран Бијелић, председник Удружења предузетника Прибоја. Сајам је свечано отворио Мирољуб Алексић, власник компаније "Пионир" и потпредседник Привредне коморе Србије.

Туристичка организација Ваљево заједно са Градом Ваљевом и другим установама и јавним предузећима такође наступа на сајму привреде у Хали 1, са циљем представљања главних привредних и инфрастурктурних пројеката, промоције туристичке и културне понуде града Ваљева.

Након свечаног отварања сајма, Туристичка организација Ваљево и Матична библиотека "Љубомир Ненадовић" организовали су коктел добродошлице, "Љубин коктел" на штанду Града Ваљева. Према речима организатора, ове године је акценат стављен на промоцију културног туризма прожетог кроз сегменте традиције, гастрономије, историје и природне ресурсе.

У оквиру овогодишњег СПРЕГ-а, традиционално ће бити одржан Сајам запошљавања у петак, 5. априла, у периоду од 10 до 13 часова, док нас на сајму у суботу очекује промоција малих пољопривредних произвођача под називом "Дан доброг укуса".

Сајам ће прва два дана бити отворен у временском периоду од 10 – 19 часова, а последњег дана од 10 – 15 часова. За време сајма ће бити организована и традиционална наградне игра у којој сви посетиоци могу учествовати.

 

 

 

Извор: Лепа реч Ваљева