Вести

Гојковић: Ваљево је град спорта

У Хали спортова наши најмлађи суграђани имали су прилику да учествују на "Малом сајму спорта", а презентацију својих спортова имало је преко 20 клубова из Ваљева.

Својим присуством ову манифестацију увеличали су представници Града Ваљева, Министарства спорта Владе Републике Србије и Спортског савеза Србије.

"Веома је важно да приближимо спорт деци и да им омогућимо да од најранијег узраста схвате колико је он пре свега значајан за здрав живот. Ваљево је град спорта, то увек волим да нагласим и веома смо срећни што се једна оваква манифестација одржава данас у нашем граду. Ово је сјајна прилика да и будући и садашњи спортисти од стручних људи из Спортског савеза Србије и Министарства спорта, чују вредне савете и искуства. Верујем да ће наши гости из Ваљева отићи пуни лепих утисака и да ће осетити спортски дух који постоји у нашем граду. Желим вам успешну манифестацију, да уживате данас и пуно добрих резултата у будућности", поручио је градоначелник Града Ваљева Лазар Гојковић.

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић приликом свечаног отварања манифестације поздравио је присутне и поручио колико је важно бављење спортом.

"Изузетно је важно да се сви бавимо физичким кретањем и вежбањем, а колико се може видети, у граду Ваљеву спорт и вежбање је веома развијено. Онако како на први поглед могу да приметим, очигледно је да сте  сви у неким организованим системима вежбања, односно институцијама или школским секцијама, тако да је то нешто што је за велику похвалу и свакако да град Ваљево заслужује да има бољу спортску инфраструктуру од постојеће. Оно што бих ја вама хтео да поручим, а то је да свако од вас ко направи један тренинг је шампион и носилац златне медаље. Једина сигурна инвестиција је у здравље, кроз физичку активност и није важно да ли је то час физичког или тренинг. Све остале инвестиције у животу могу да пропадну, како финансијске, тако и емотивне. Ја вам желим да већ од сутра не прескочите тренинг и тако сваки дан читав живот и то ће бити највећа награда за све нас", нагласио је министар Гајић.

"Мали сајам спорта" већ годинама уназад организује Спортски савез Србије, уз подршку Министарства спорта. Присутне је поздравио и Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије.

"Данас је празник спорта у Ваљеву. Зашто празник? Имамо два велика дешавања данас, а то је "Мали сајам спорта" и "Лига малих шампиона", коју организује Спортски савез Србије, уз подршку Спортског савеза Ваљева. Драга децо, знам да сте данас ту зато што волите спорт и спортски начин живота. Зато желим да вам свима честитам што сте изабрали праве вредности у животу и што сте на добром путу да постанете часни и одговорни људи. Честитам вам што у стварности која је пуна различитих изазова, са којима се тешко носите, сву своју енергију и време улажете у бављење спортом. Када сам био у вашим годинама и ја сам често морао да бирам између спорта, тренинга и изласка са друштвом. Било је тешко и наилазиле су ми мисли о одустајању, али је увек љубав према спорту побеђивала и водила ме напред, све до највишег простора и најсјајнијих медаља. Моја порука вама, који као и ја некада сањате снове о великим победама је да верујете и да никада не одустајете. Свима који се неће бавити професионално спортом моја порука је да спортски дух, здрав начин живота, поштен и фер однос задржите према свима заувек. Драга децо, када видим вашу решеност, победнички став, позитивну енергију, видим сигурну и напредну будућност наше земље! Хвала вам што иако још мали, делујете спремни за велика дела. Хвала вам што и нас велике инспиришете да будемо бољи. Ви децо само будите добро и радите добре ствари, а ми спортски радници, ваши учитељи, тренери и родитељи, бићемо увек ту да вам на вашем спортском и животном путу будемо подршка и ослонац", поручио је Штефанек.

 

 

 

Извор: Лепа реч Ваљева