Вести

Гојковић: Веома смо близу почетку рада Геронтолошког центра

Како се сазнаје, током следеће недеље у Градску управу треба да стигне решење из Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије, које је предуслов за добијање употребне дозволе и последње лиценце за почетак рада Геронтолошког центра. До сада пристигло 57 пријава будућих корисника.

"На отварање ће бити позвани и представници Владе Јапана, ми немамо чега да се стидимо", рекао је градоначелник Града Ваљева Лазар Гојковић.

Изградња Геронтолошког центра почела је 2009. године, захваљујући донацији Владе Јапана у износу од 2,5 милиона евра. Пројекат је предвиђао изградњу зграде, дворишта и парка, амбуланте, простора за негу и исхрану.

[...]

По сазнањима, сва неопходна документација је спремна, а следеће недеље ће стићи и  решење из Министарства унутрашњих послова, тако да ће уследити  и употребна дозвола. Упоредо, наводе извори Вамедие, стиже и лиценца и потписивање уговора са Републичким фондом за здравствено осигурање, преко кога ће бити финансиране зараде једног лекара и шест медицинских сестара.

Гојковић потврђује да је објекат у потпуности опремљен.

"Све је завршено и морам рећи урађено по највишим стандардима, о свему се водило рачуна. Никад нисмо били ближи почетку рада. Колико ми је познато већ је пристигло близу 60 пријава будућих корисника. И сами знате у каквом је стању био објекат када смо започели нове радове, заиста се много тога морало радити готово испочетка. Ја не улазим у то шта је ко пре нас радио, сви у Ваљеву добро то  знају, али врло брзо ће сви моћи да виде шта смо ми урадили. Геронтолошки центар је било наше предизборно обећање и ми смо га испунили, а оно што је најважније овај објекат ће врло брзо добити своје прве станаре. И није то само Дом за старе, то је и прихватилиште за бескућнике, то је и дневни боравак за стара лица. То је све оно што није празна прича већ конкретно решење до кога смо дошли уз велико улагање Владе Србије и подршку председника Александра Вучића", рекао је Гојковић.

На питање да ли ће на свечано отварање бити позвани и представници Владе Јапана, Гојковић је рекао: "Обавезно, ми можемо да им погледамо у очи. Ми немамо чега да се стидимо. Хвала им на издвојеним средствима."

 

 

 

Извор: vamedia.info