Вести

ЈЕДИНСТВЕНО - НАПРЕД

Михаило Милутиновић, секретар Српске напредне странке у Ваљеву, на конференцији за новинаре, најпре се осврнуо на последње две седнице Скупштине Града, рекавши да је било сасвим очито и јасно да се хетерогена владајућа већина прилично мучила остављајући горак укус у устима оних који су седнице пратили. ,,Владајућа већина очито има проблем да скупи спорних 26 одборника без обзира на све уступке и запошљавања и остале погодности које су урадили за те одборнике. Господин Терзић, било је очито, нема више ни снаге ни воље да води овај брод јер он нема потенцијала да њиме кормилари. Спас је у изборима који ће бити одржани врло брзо" -рекао је Милутиновић.,,
Секретар СНС у Ваљеву, тврди да ће СНС на изборима освојити велики број гласова који ће омогућити да се самостално формира власт без велике потребе за коалиционим подршкама. ,,Видели смо да после хаварије коју су изазвале цеви у кориту реке Колубаре за време поплава, после стипендија, у тренутку хаварије и несташице воде, руководство Ј.П. "Колубара" Ваљево, тражило је новац за плате јер то је њима једина брига. Опет су настрадали они који су најмање криви. Ја не кажем да Ј.П. "Водовод" Ваљево није имало свој степен одговорности, али настрадали су људи који хаосу нису допринели, а опет су се извукли они који су хаварију изазвали, избегавајући одговорност. Ту морамо да се запитамо какав то аранжман има ово предузеће са Градоначелником?", каже Милутиновић.
Секретар СНС-а потврдио је данас да је за потпредседника странке изабран Јанко Гагић. " Ту се јасно видела величина др Слободана Гвозденовића, председника СНС у Ваљеву, јер је, подсећамо, Гагић био његов противкандидат на изборима. Али ова странка почива на јединству и свако ко има подршку чланства заслужује право да учествује у вођењу странке у Граду. Ми збијамо редове, јединственији смо него што смо икад били и за нас је кампања већ почела", рекао је Милутиновић.

Михаило Милутиновић је изнео став СНС у Ваљеву по питању избора за првог човека јавног правобранилаштва, рекавши да се СНС не слаже ни са једним изнетим предлогом. " Ми смо за квалитетне људе који знају да раде свој посао, а ови то очито не знају. Сетимо се незаконите смене три директора предузећа за шта ће град морати да плати милионске одштете смењенима, а истовремено плаћа и изабране нове директоре. Можемо да се подсетимо случаја када је исто то правобранилаштво саветовало Градоначелника да настави спор са предузећем ,,Инграп омни,, иако је предлог друге стране био исплата главнице дуга без камата и пратећих трошкова. Не, правобранилаштво је рекло да треба наставити спор па је Град уместо 10 на крају морао да плати 30 милиона динара. Да ли смо заиста толико богати да можемо да се на тај начин играмо новцем грађана?", закључио је Милутиновић.