Вести

Јевтић: Суштина социјалне политике је укљученост особа са инвалидитетом

У оквиру каравана "Заједно можемо", Деа Ђурђевић, новинарка и председница Удружења "Будимо безбедни" посетила је јуче Ваљево. Том приликом je одржан радни састанак у Градској управи, где су договорени конкретни кораци у даљој сарадњи.

Члан Градског већа задужен за социјалну политику Марко Јевтић је рекао да су представнике удружења упознали са свим оним што Ваљево ради, да постоји  одлична сарадња са великим бројем удружења грађана и да се посебна пажња поклања онима из осетљивих група.

"Велико ми је задовољство да као представник града Ваљева у области социјалне политике угостимо Удружење "Будимо безбеди". Мислим да раде праве ствари, јер је суштина социјалне политике да укључимо особе са инвалидитетом на тржиште рада, јер је то њима најбитније. У договору са Привредном комором и Националном службом за запошљавање, ми ћемо крајем октобра организовати трибину, да послодавцима у нашем граду покажемо шта све Национална служба за запошљавање нуди посладавцима ако запосле особе са инвалидитетом, јер њихово укључивање је веома битно. Свакако и незапосленост је на рекордно ниском нивоу и мислим да ће и сама та чињеница помоћи послодавцима да запосле и особе са инвалидитетом. Сматрам да особе са инвалидитетом могу изузетно значајан посао да обављају, наравно свако у својој сфери", рекао је Јевтић.

Председница Удружења "Будимо безбедни" Деа Ђурђевић је том приликом уручила лаптоп председнику Удружења слепих и слабовидих града Ваљева Милану Ђурићу, који се захвалио на поклону и нагласио колико је свака помоћ важна.

 

 

 

Извор: портал "Лепа реч Ваљева"