Вести

Јоцић: Град Ваљево и Спортски савез Ваљева иницирали Мали сајам спорта

У Хали спортова наши најмлађи суграђани имали су прилику да учествују на "Малом сајму спорта", а презентацију својих спортова имало је преко 20 клубова из Ваљева.

Својим присуством ову манифестацију увеличали су представници Града Ваљева, Министарства спорта Владе Републике Србије и Спортског савеза Србије.

Након свечаног отварања "Малог сајма спорта", уследила је додела спортских реквизита Спортском савезу Ваљево и Школској управи Ваљево.

"Иницијатива за ову манифестацију је потекла од Спортског савеза Ваљево и Града Ваљева. Ово је веома добра промоција свих врста спортова и то баш код оне популације која је веома пријемчива за развој тих здравих спортских навика. То су деца од првог до четвртог разреда основне школе. Данас имамо децу из свих основних школа са територије града Ваљева и из градског дела и из руралног. Они ће данас овде моћи да виде које су то све карактеристике разних врста спортова, а за оне неодлучне, постоји могућност да се одлуче којим ће се спортом бавити. За спорт се везују само здрави синоними. Први је здравље, затим физичке активности, дакле све оно што је позитивно – дружење, тимски дух. Ми се заиста надамо да ће ова деца данас схватити колико је битно бавити се физичким активностима. Не само зато што развијамо добре навике, већ зато што то спречава разне болести, побољшава рад срца, отклања нервозу и слично. Спортски савез Србије је поделио одређене спортске реквизите, а Школска управа и Спортски савез Ваљева ће то поделити свим основним школама, тако да ће и то веома користити нашој деци", рекла је др Зорица Јоцић, начелница Школске управе Ваљево.

Манифестацији "Мали сајам спорта" претходило је предавање Антидопинг агенције Републике Србије под називом "Основе борбе против допинга у спорту", које је одржано у сали Скупштине града Ваљева.

 

 

 

Извор: Лепа реч Ваљева