Вести

Јованов: Опозиција је сама изашла из сале

Шеф посланичке групе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Миленко Јованов изјавио је  да су посланици опозиције, који су ударали у клупе и бацали папире у сали током гласања о потпредседницима парламента, закаснили за ту тачку дневног реда.

Јованов је одбацио тврдње опозиције са листе "Србија против насиља" који су навели у скупштини да су се они јавили за реч и да је нису добили везано за избор потпредседника парламента.

Опозициони посланици нису били у сали током гласања за избор Ане Брнабић за председника парламента, а касније су се појавили, међутим, у међувремену је Брнабић отворила и затворила расправу.

Јованов је на конференцији за новинаре објаснио како изгледају процедуре у парламенту.

"Прво, пријаву за реч за тачку дневног реда свако од њих могао је да преда оног момента када је седница малтене заказана, јер се знало да ће тачке дневног реда бити одвојене и да нема спајања тачака и могли су да предлажу посланике који ће да говоре. Оно што је много важније да су људи који су овде мало говорили о својој тужној судбини напустили салу оног момента када су проценили да је то њима угодно, седели у канцеларијама и онда закаснили на почетак тачке дневног реда, која се односила на избор потпредседника", рекао је Јованов.

Како је рекао, онда су накнадно доносили "своје папире" и очекивали да ће неко да мења правила која су предвиђена Пословником да би се изашло у сусрет њиховом нераду, немару, незнању.

"Наравно, то се није догодило. Али оно што је интересантно, то је да су они могли да наставе да учествују у расправи по питању делегација, они су изабрали да урнишу скупштински намештај", рекао је Јованов и додао да су онда лудачки ударали у клупе и ролнама тоалет папира засули и девојке које раде стено белешке.

"То је резултат њиховог рада и велики подвиг који су направили", рекао је Јованов.

Јованов је истакао да опозицију нико није истерао из сале и да су сами отишли и касно се вратили у салу.

"И за то је сад крива Ана Брнабић, за то је крив Александар Вучић, зато је крив неко други? Не, криви су они, да су остали у сали и да су присуствовали гласању за председника скупштине, да су били у сали до закључења расправе, могли су да учествују у њој. Не, они су изашли напоље и трчали кроз ходнике и на њихову жалост, закаснили", рекао је Јованов.

 

 

 

Извор: Танјуг