Вести

Кузмановић: Очекујемо велики број посетилаца на Чваркијади

Фестивал дуван чварака ће се одржати овог викенда у Ваљеву, најавили су организатори ове манифестације, чији је покровитељ Град Ваљево, а организатор Туристичка организација Ваљева.

Драгутин Кузмановић, председник Организационог одбора 17. Фестивала дуван чварака и 4. такмичења у прављењу шодер чварака рекао је да ће због проблема са афричком кугом свиња у Србији и овогодишња манифестација бити специфична.

"Ми смо се обратили свим релевантним институцијама и добили смо све дозволе, тако да на нашу срећу и задовољство, ове године настављамо традицију фестивала, али уз појачане мере надзора. Од 2018. године овај фестивал је постао стална градска манифестација и ове године је заинтересованост учесника на вишем нивоу него претходних година. Самим тим очекујемо и велики број посетилаца", поручио је Кузмановић.

Новина ове године је што ће се преко реке Колубаре прелазити на три нова, монтажна, челична моста што ће осим лепшег изгледа целог простора на коме се одржава фестивал, омогућити још већу безбедност посетилаца.

 

 

 

Извор: портал "Лепа реч Ваљева"