Вести

Мали: Усвојени буџет гаранција подизања стандарда грађана

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали изјавио је да је закон о буџету за наредну годину, који је данас усвојила Скупштина Србије, гаранција даљег подизања стандарда грађана и наставка политике развоја.

Мали је изразио задовољство због усвајања овог закона, истакавши да Србија може да рачуна на наставак развоја и следеће године, будући да су то основе на којима је пројектован буџет за 2024. годину.

Потпредседник Владе је нагласио да ће усвојени буџет за наредну годину омогућити наставак започетих пројеката грађевинског и инфраструктурног препорода Србије.

Гласовима већине народних посланика у Скупштини Србије данас је усвојен Закон о буџету за 2024. годину, о коме се у претходна три дана расправљало у парламенту, након што је Мали представио посланицима тај документ.

Уз највиши финансијски акт државе усвојени су и предлози одлука о давању сагласности на финансијске планове Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Републичког фонда за здравствено осигурање, Фонда за социјално осигурање војних осигураника и Националне службе за запошљавање.

Такође, у овом сету закона налази се још 31 законскo решењe из надлежности Министарства финансија, међу којима су Закон о завршном рачуну буџета Републике Србије за 2022. годину, измене Закона о јавним набавкама, измене Закона о дувану и о електронском фактурисању, као и сет пореских закона и споразума важних за реализацију великих инфраструктурних пројеката у нашој земљи.

 

 

 

Извор: Танјуг