Вести

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ У ВАЉЕВУ

Министар правде, Никола Селаковић, обишао је Kазнено-поправни завод за малолетнике у Ваљеву и најавио да ће у току наредних неколико година овај затвор у потпуности бити реновиран. Тренутне радове у Заводу финансира Влада Норвешке са 3,2 милиона евра.
Већ у јулу могла би бити завршена реконструкција и другог дела зграде у KПЗ Ваљево.
"Овај затвор ће у 90 одсто бити нови комплекс који ће омогућити што бољу ресоцијализацију затворених малолетних лица, који ће изласком из ове установе бити оспособљени да свој живот наставе као узорни грађани државе Србије", рекао је министар правде.
Осим министра Селаковића, у посети малолетничком затвору био је и Горан Пузовић, директор ''Србијавода'' који ће учествовати у санацији утврде на обали реке Обнице која је у непосредној близини затвора, као и ваљевски епископ Милутин са којим је разговарано о изградњи верског објекта у затворском комплексу.
Министар Селаковић је рекао да је у плану је да се уради нова управна зграда, а да се постојећа реновира за једну врсту полуотвореног одељења, затим да се измести затворска економија и да се уради у нови објекат са притворским јединицама за подручје Вишег суда у Ваљеву.
Министар је подсетио да је у овом тренутку притворска јединица Вишег суда у Ваљеву и даље измештена у Београду, јер је била најугроженија прошлогодишњим поплавама.