Вести

Опозиција градској власти, али не и грађанима

СНС ће ускоро донети одлуку о томе да ли ће због незаконитог наставка седнице Скупштине одржане 28. новембра поднети жалбу суду. Др Слободан Гвозденовић, повереник СНС и народни посланик, на конференцији за новинаре, за доношење одлуке о буџету за 2015. годину на самом крају године оптужио је градоначелника Станка Терзића, приписујући му, пре свега неажурност и неагилност у раду.
„СНС је опозиција овој власти у Ваљеву, али није опозиција овом народу“, рекао је данас Слободан Гвозденовић народни посланик СНС-а. Констатујући да је седница Скупштине 28. новембра била прекинута од стране председника Михаила Јокића, Гвозденовић је изнео став да је њен наставак био у потпуности нерегуларан. „Пословником је тачно дефинисано када заменик председника Скупштине може водити седницу и стога ми као СНС сматрамо да су одлуке које су донете након прекида нелегалне и у консултацији са ИО странке видећемо да ли ћемо се жалити Управном суду.“, каже Гвозденовић.
Наставак седнице Гвозденовић види у избегавању дискусије од стране СНС-а пре свега о смањењу пореза на имовину који је по њиховом мишљењу изузетно висок. Гвозденовић је стога подсетио да је предлог СНС-а био и остао да се висина пореза врати на претходну годину, а да све оно што су грађани уплатили по њиховим решењима буде аконтација за наредну годину.“
Проблематично је и доношење буџета у задњи час што није тако ретко у Ваљеву. Можемо очекивати буџет тек негде око 25. децембра, па је јасно да ту није било координације између оних у извршној власти и оних који су требали тај буџет да пројектују. Узмите пример Крагујевца који је свој буџет донео 2. децембра. Јасно је да је најодговорнији први човек града и да се дуго времена провлачи једна аљкавост у раду, јасно је да више политичари таквог кова са једном коњском снагом не могу водити овај град. Спремни смо да помогнемо онолико колико се то од нас буде тражило, али јасно је да овакав начин вођења града овај град води у суноврат“, каже Гвозденовић.
На новинарску констатацију да је упутство за прављење буџета стигло касно Гвозденовић наводи да Крагујевац није далеко па се могло по упутство отићи с обзиром да су они још на самом почетку децембра буџет и усвојили.
На самом крају Гвозденовић је поставио и занимљиво питање:“Да ли овај град има десет људи који могу да покажу да будућност није судбина него избор? Надам се као и ви као и грађани, ако их заиста има, онда остали могу да буду онакви какви јесу“.