Вести

Пут од Поћуте до Милавца у селу Брезовице.

Пут од Поћуте до Милавца у селу Брезовице, дужине пет километара, као и две бочне саобраћајнице у дужини од два километра ових дана добијају асфалт, што чини укупно седам километара пута у селу Брезовице који се управо асфалтира.

Радове је данас, са својим сарадницима, обишао градоначелник др Слободан Гвозденовић, који се и овог пута захвалио Дарку Глишићу који је подржао локалну самоуправу да се средствима Владе Србије изгради овај пут.

„Не треба трошити речи колико је значајан пут за људе из овог краја. Ово је једно од највећих села у ваљевском крају. У овом селу има преко хиљаду становника, долази пуно викендаша и људи који су пореклом из овог села. Ове године у селу ће се родити петнаесторо деце и то све говори у прилог чињеници да је пут био неопходан да би људи могли да раде, живе и привређују! Имате овде и погон за прераду малине. Радићемо и погон за прераду млека у Поћути, у бившем постројењу „Кожаре“. Сам министар Недимовић је рекао да је ово пилот пројекат, који је узорак како треба радити задруге у Србији. Имамо око 200 ха сертификоване пољопривредне производње, органске производње хране. Изузетно сам срећан и задовољан што сам данас овде и што смо успели да изгурамо, уз помоћ Дарка Глишића, да се уради овај пут. Нећемо стати на томе, идуће године ћемо радити још путева у овом крају, у договору са руководством МЗ Поћута и мештанима, јер нам они говоре шта треба да се ради. Како су ми рекли људи одавде, ја сам можда први председник општине, градоначелник сада, од Живка Петровића који је овде био 1982. године да сам дошао у ово село. Узбуђен сам што сам у овом крају, јер је подршка пољопривреди основ што препоручује и српска Влада. Ако угасимо села, угасићемо Србију и онда нам помоћи заиста неће бити. Ово је само почетак још бољег развоја овог краја“, рекао је градоначелник.

Галерија