Вести

Вучевић: Ово су једни од најважнијих избора

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић подржао је својим потписом листу кандидата "Александар Вучић - Србија не сме да стане" за изборе за народне посланике расписане 17. децембра.

Вучевић је листу потписао у општинском одбору Српске напредне странке у Земуну, испред којег се окупио велики број чланова и симпатизера странке који стоје у редовима како би потписали изборне листе кандидата за парламентарне и локалне изборе.

Председник Републике Србије Александар Вучић расписао је ванредне парламентарне изборе који ће се одржати у недељу 17. децембра, док је председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић расписао за исти дан локалне изборе у 65 градова и општина у Републици Србији укључујући и Београд.

Њега су грађани који су се окупили испред одбора странке поздравили аплаузом.

Ово су једни од најважнијих избора до сада. На изборима ће бити одлучено куда и како ће Србија даље да иде, рекао је Вучевић.

"Често кажемо да су избори увек пресудни, али рекао бих да после дугог времена имамо изборе који одлучују заиста не само питање ко ће имати неку политичку већину у парламенту, него пре свега одлучујемо куда и како ће Република Србија даље да иде. Да ли ће Република Србија даље да иде путем једне слободне и независне државе, државе која чува свој интегритет, која чува свој државни, национални и народни интерес, ли је то пут повратка у прошлост, губљење дигнитета наше државе и свега оног што смо проживели до 2012", рекао је Вучевић након потписивања листе.

Вучевић је нагласио да избори зависе од изборне воље грађана, а да ће се резултати знати тек 17. децембра.

"Оно што је извесно, да је суштински избор важан. Врло је лако поновити оно што нам се дешавало у прошлости. Зато ја верујем да ће грађани Републике Србије добро размислити и пре свега у великом броју зачинити биралишта тог 17. децембра и одлучити куда и како Србија даље треба да иде", казао је Вучевић.

Вучевић је на крају обраћања истакао да су избори "врхунац демократије" и позвао грађане да у што већем броју изађу на изборе. 

 

Извор: Танјуг