Вести

Вучић: Чувамо нашу децу и њихову бољу будућност

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да ће у Куцури код Врбаса држава издвојити 520.000 евра за комплетно реновирање Основне школе "Братство јединство", као и да ће у том месту бити реновиран дом културе и изграђена канализациона мрежа.

Говорећи на предизборном скупу у Куцури, Вучић је навео да ће средства за реновирање Дома културе издвојити Покрајинска влада у износу од 40.000 евра.

 

"У реновирање школе "Братсво јединство" уложићемо 520.000 евра, пројекат је већ готов и убрзо крећемо са радом. Тај новац не може да уложи месна заједница или општина, зато ће тај новац бити издвојен из републичког буџета", рекао је Вучић.

Најавио је да ће у том месту бити издвојена средства за изградњу канализационе мреже од Куцуре до Врбаса, као и водоводне мреже у Врбасу, додајући да ће то укупно коштати 10 милиона евра.

Додао је да ће и у Врбасу бити урађен партерни трг, дом културе, као и питање канала.

 

Вучић је рекао и да је важно да Врбас добије инвеститора који ће запослити грађане, додајући да свака нова инвестиција значи више новца за пројекте у месној заједници или општини.

Говорећи о политичкој и економској ситуацији у свету, Вучић је рекао да је забринут и да ту забринутост не може да сакрије, додајући да све што се дешава у свету брзо се рефлектују у региону и код нас.

Додао је и да ће данас имати важне разговоре са представницима других земаља.

 

"Кад рат предвлада у главама људи и на истоку и на западу, онда ми мали имамо велики проблем", рекао је Вучић и поручио да је зато важно да у земљи сачувамо мир и стабилност.

Истакао је да у ова тешка времена морамо да будемо пажљиви, одговорни и озбиљни, да морамо да сачувамо мир и стабилност, јер на тај начин, како је рекао, чувамо нашу децу и њихову бољу будућност.

"Не морају наша деца да страдају. Зато водимо рачуна о свакој речи и потезу, око нас у свим земљама сви возови су кренули низбрдо, на нама је да се са тог колосека склонимо, да сачувамо наша села и градове, да сачувамо наше ресурсе, да ми једном будемо паметнији, а не да ми страдамо иако нисмо морали да страдамо", рекао је Вучић.

Истиче да је у овој ситуацији тешко сачувати националне и државне интересе, додајући да је Србија једна од ретких земаља која се труди да то уради и да сачува свој понос и достојанство.

Поручио је Србима, Русинима и Ромима да чувају склад и слогу, додајући да су они пример за целу Србију.

"Наставићу да се борим за свако село и за сваког грађанина Србије, без обзира које је националности", закључио је Вучић.

 

За три-четири дана пуштање брзе пруге Београд-Нови Сад

Вучић је најавио да ће за три-четири дана бити пуштена у рад брза пруга од Београда до Новог Сада.

Председник је навео да ће, када целокупна брза пруга од Београда до Будимпеште буде завршена, грађани тог места стизати до Будимпеште за мање од два сата.

"За три до четири дана отварамо брзу пругу од Београда до Новог Сада, већ је кренула изградња Нови Сад-Суботица, Суботица-Будимпешта, ви ћете у Будимпешти бити за мање од два сата, то су велики помаци", рекао је Вучић.

Брза пруга Београд-Нови Сад завршена је крајем прошле године, након тога вршено је тестирање брзе пруге на којој ће возови достизати брзину до 200 километара на час.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести