Вести

Вучић: Да у будућности још успешније радимо заједно

У последњих 10 година дао сам све од себе, не само да сачувамо мир и стабилност, већ да увек градимо најбоље односе између Срба и Бошњака, рекао је председник Српске напредне странке Александар Вучић на заједничком предизборном скупу са Социјалдемократском партијом (СДП) Расима Љајића у пуној спортској хали у Новом Пазару.

"Знајући да су овде углавном симпатизери Социјалдемократске партије запитао сам се зашто је на бини само натпис Српске напредне странке, а не и Социјалдемократске партије, али ми то говори о томе колико наши људи из Београда не желе да разумеју како је важно да поштујете друге. То говори колико ћемо још морати да учимо једни о другима и да уложимо напоре да једни друге не повређујемо, већ да гледамо како да још успешније у будућности радимо", рекао је Вучић.

Додао је да је увек знао да ће заједничка изборна листа две странке изазивати нападе бошњака на Расима, као што ће неки у Београду да критикују зашто се баш у Пазару праве најбоље и највеће школе и путеви.

"Свакако нисам безгрешан. Али понекад себе запитајте, па ћете видети да је свако од нас безброј пута грешио, али у последњих 10 година дао сам све од себе, не само да чувамо мир и стабилност, већ да увек изграђујемо најбоље односе између Срба и Бошњака. Молим вас да судите пре свега по делима, да погледате шта се променило, јесу ли вам боље школе, градимо ли ауто-пут који ће да вас споји са Ивањицом, Ариљем, Пожегом. Да лакше одете сутра у Београд и Сарајево. Спремни смо да уложимо десетине милиона евра у Клиничко-болнички центар у Новом Пазару. То креће колико сутра", рекао је Вучић.

Оценио је да су то инвестиције које мењају живот сваком човеку и подсетио да је, осим најављеног почетка изградње ауто-пута ка новом Пазару, при крају изградња пута ка Тутину дугог 22 километра, а да је израда пројекта за брзу саобраћајницу Краљево-Нови Пазар при крају.

"Гледам истраживања сваки дан. Победићемо их. Могао сам да не дођем и да не молим за гласове, победили бисмо. Нисам ово радио због избора. Расим је поносни Бошњак, ја сам поносни Србин и не видим да нам то било шта смета. Желим да вама Бошњацима кажем, ја вас волим једнако и искрено као и све друге грађане Србије. А колика је моја искреност мерите по делима. Мерите по томе ко је отишао у Прибој када је било тешко и рекао да то више не може да се толерише", рекао је Вучић.

Вучић је најавио да ће у Нови Пазар бити враћена Школска управа и додао како би судије Привредног суда могле да рочишта одржавају у том граду, како привредници не би морали да путују у Краљево на суђења.

"Мислим да је време за Нови Пазар. Када радите гасификацију, ауто-путеве, уредите школе, болнице да би град могао да напредује, од суштинског значаја је да доведемо једног великог инвеститора у Пазар, а онда ће и Град Пазар имати веће приходе и моћи да улаже у локалне путеве", најавио је Вучић.

Вучић је напоменио како је у претходних 10 година урађено више него икад за овај део Србије.

"Почели смо да радимо путеве тамо где их никад није било. Почињемо да радимо канализацију и гасификацију, јер желимо да нам деца више не одлазе у иностранство. Надам се да ће људи у Босни и Херцеговини разумети да треба да се потруде да изграде ауто-пут од Вишеграда до Сарајева, јер ћемо се ми потрудити да га изградимо до границе. Никакав проблем немам с тим да Бошњаци одавде буду повезани са Бошњацима из Сарајева. То радите када сте сигурни у себе", нагласио је Вучић.

Додао је да све те планове и пројекте реализују сви заједно.

"Имам троје деце, Милицу, Данила и Вукана која имају српска имена, али једнако ћу да волим и децу која се зову Нихад и Емина и никакве разлике између њих и Данила, Милице и Вукана нећу да правим, јер то су наша деца", рекао је Вучић, праћен бурним аплаузом.

Рекао је да када му замерају политичке изјаве од пре 30 година пробају да опросте и погледају да ли је икад урадио било шта против Бошњака.

"Безброј пута смо помагали, а да не знате. Увек смо помагали и од тога нисмо правили никакву буку. Увек сам се трудио да разумем све наше разлике, али сам имао и потребу да чујем шта говорите, који су ваши проблеми, шта ви желите", рекао је Вучић.

Рекао је да је веома забринут за оно што се дешава у Европи и што су велике државе наметнуле Србији без њене кривице.

"Данас је овде много сигурније него у многим градовима широм Европе, тако да ја молим оне који су отишли трбухом за крухом да се полако враћају. Биће за њих овде довољно посла", рекао је Вучић.

Нагласио је да ће водити рачуна о свим светињама без разлике, и додао да онај ко се богу моли никоме зло не мисли.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести