Вести

Вучић: До краја године сви радници Геокса имаће запослење

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Врању, током посете новој фабрици ХТЗ опреме немачке компаније "HAIX oprema d.o.o", да ће до краја године сви бивши радници италијанског Геокса, који је отишао из Србије, имати нови посао. 

Вучић је обишао погоне нове фабрике која производи обућу намењену војсци, полицији и ватрогасцима и рекао да је од 88 радника који су први добили посао, чак њих 85 радило у Геоксу, као и да Хаикс планира да запосли још око 650 тих радника. 

Такође, изразио је очекивање да ће Хаикс запослити и више радника у наредном периоду. 

"Већ више од трећине радника Геокса је добило посао и до краја године ће скоро сви имати ново запослење", додао је Вучић. 

Истакао је да је веома важно што је немачки инвеститор Хаикс дошао у Врање, јер Немци где год дођу планирају дуго да остану. 

Вучић је представнику немачке компаније рекао да су радници много задовољнији у Хаиксу него што су били у Геоксу због другачијег односа према запосленима и да му је драго што то чује. 

Вучић је пре обиласка погона одржао састанак са челницима немачке компаније и присуствовао потписивању Меморандума о разумевању између Републике Србије и компаније "„HAIX oprema d.o.o“, на који су потпис ставили министарка привреде Анђелка Атанасковић и финансијски директор компаније Хаикс Маркус Линс. 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк