Вести

Вучић: Једини терориста на Косову и Метохији је Аљбин Курти

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти оптужио његовог сина Данила да је, наводно, био умешан у догађаје у месту Бањска на северу Косова и Метохије 24. септембра, истичући да је ''једини терориста на Косову Аљбин Курти, који убија и терорише српски народ''.

Председник Вучић је реаговао на оптужбе министра полиције привремених приштинских институција Џељаља Свечље на рачун његовог сина Данила.

"Вечерас је Курти оптужио моју породицу, мог првенца Данила, ни он сам не зна како је до тога дошао, да је некако учествовао у, како каже, терористичком нападу у Бањској. Прва одлика кукавица коју сваки човек примети је кад неко напада туђе породице, децу, јер му се они увек чине као најлакше мете. Данило, наравно, нема никакве везе ни са чим, осим што воли Србију и Косово и Метохију као њен део, у складу са Повељом УН'', рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је подсетио да су раније тзв. косовске безбедносне снаге зауставиле његовог сина Данила и тражиле му да скине мајицу.

"Покушао си Курти и дугим цевима мајицу да му скинеш, ниси успео. Ћерку си ми вређао, онако, јуначки и мушки како само ти умеш. Терориста на Косову си само ти, јер убијаш и тероришеш српски народ, а за Данила не брини, храбар је младић, никада и ни по чему теби сличан. А, Шолаку и домаћим криминалцима, којима Курти уређује медије, само поручујем да Србију неће победити", додао је председник Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг