Вести

Вучић: Пожаревцу инвеститор, болница и затворени базен

Председник Српске напредне странке Александар Вучић најавио је на предизборном скупу Српске напредне странке у Пожаревцу нова улагања у Браничевски округ, међу којима је у Пожаревцу реконструкција и изградња новог дела болнице у износу од 20 милиона евра и изградња затвореног базена који ће коштати девет милиона евра.

Вучић је истакао да је Пожаревцу и Петровцу на Млави хитно потребно да се доведу нови инвеститори и нагласио да је Пожаревац један од три града који ће међу првима добити великог инвеститора.

"Пожаревац је у прва три града за добијање великог и важног инвеститора што ће много да промени ситуацију у целом Браничевском округу. Инвеститор је важан јер не могу ја да знам да ли је потребно радити пут према било ком селу или општини од Пожаревца. Али када дође инвеститор и запосли 500 или 1.000 људи, то је много више пара и за локалну самоуправу, па може сама да финансира неке пројекте попут паркова", рекао је Вучић.

Наводи да што се тиче Браничевског округа, мора да се уреди снабдевање водом у три места, а радиће се и пречишћивачи вода и канализација.

Када је у питању инфраструктура, Вучић је рекао да ће се у наредним годинама радити брза саобраћајница од ауто-пута до Пожаревца која је, како додаје, важна и због Кучева, Петровца на Млави, а наставиће се ка Градишту и Голупцу.

"На тај начин се везујемо за Дунав, али то није и не сме да буде крај. Ићи ћемо даље до Доњег Милановца, Кладова, Неготина. Мораћемо да урадимо тих 48 км пута од Жагубице до Бора. Имамо још путева око Кучева, Жабара које морамо да урадимо", наводи Вучић.

Истиче да је за Браничевски округ, као и друге делове земље, важно вратити људе који су отишли да раде у иностранству.

"Морамо да размишљамо како да их вратимо, плате ће на озбиљан начин да расту, 1.000 евра ће бити просечна, за занатлије и више, али морамо да вратимо занатлије - водоинсталатера, тесара, месара... У Србији ће трошкови бити нижи, а у годинама које долазе, биће лакше него у неким западним земљама. Потребнији су својој земљи више него икада и молим их да нама помогну да пронађемо најбољи програм да се у земљу врате", поручио је Вучић.

Говорећи о захтевима појединих опозиционих политичара да се затвори рудник у Бору, Вучић је рекао да су то тражили не питајући се за посао рудара или за струју за целу земљу.

"Поносни смо на наше рударе, нећемо да укидамо руднике, не дам да укидају руднике, и на тај начин да укидају посао, будућност Србије. Појавили су се фенси политичари који кажу укидајте руднике, а када дође зима како ћемо да се грејемо, деци млеко да загрејемо. Постала је мода да се укидају рудници. Мене не интересује мода, мене интересују интереси Србије, нашег народа, наших радника", истиче Вучић.

Наводећи да се ратно стање шири по регионима света, Вучић истиче да је на Србији да овде сачува мир, а на политичарима да се понашају одговорно.

Коментаришући ситуацију у Европи, Вучић је рекао да у три земље, које су веће од Србије, нема на рафовима уља, брашна...

"Код нас има и биће и нико у Србији неће бити гладан", поручује Вучић.

Истичући да држава није играчка, а да избори нису игра, Вучић је рекао да су избори прилика да грађани гласају за одговорност и озбиљност.

"Обећавам да ћете бити задовољнији животом у Браничевском округу, да ћемо заједно постићи још много тога, изградити још много тога. Немојте да се стидите и плашите своје борбе. Хвала вам на борбености, подршци и зато 3. априла идемо да победимо убедљивије него икада да виде да Србија бира будућност, слободу, мир и стабилност", закључио је Вучић.

Потпредседница Српске напредне странке Невена Ђурић истакла је да је поносна што је део тима Александра Вучића који је, како је оценила, Србију неповратно променио на боље, човека који је, како додаје, све научио да могу и знају да побеђују и када је најтеже.

"Захваљујући Вама враћено нам је право на самопоштовање", рекла је Ђурић обраћајући се Вучићу.

Како је навела, уз све притиске на земљу споља, као и унутрашње, Вучић је успео да учини да Србија постане најбрже растућа економија у Европи.

"То су резултати на којима сви могу да нам завиде", навела је Ђурић.

Глумац Лазар Ристовски, који је на листи Српске напредне странке за парламентарне изборе, навео је да је ова кампања "највеличанственија и најлепша" која је икада вођена у Србији и додао да се води без иједне тешке речи, уз поштовање према противницима, али и према самима себи.

"Вучић нас је учио ових година како да се поштујемо. Мислим да без тога нема напретка", рекао је Ристовски.

Према његовим речима, плашио би се да је неко из опозиције на месту председника.

Сматра да је Вучић државник јер је, како је навео, уз све проблеме у свету, нашао могућност да помогне и комшијама.

"Надам се да ће то комшије знати да памте", навео је Ристовски.

Ристовски је, говорећи о култури, истакао да је последњих година филмска индустрија напредовала више него икада до сада.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести