Вести

Вучић примиo акредитивна писма амбасадора Арапске Републике Египат

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадора Арапске Републике Египат Басела Салаха.

Уз најбоље жеље за успешан рад у Београду, председник Вучић је амбасадору Салаху изразио наду да ће у блиској будућности председник Ел Сиси посетити нашу земљу. Уз поздраве египатском председнику, изразио је захвалност на разумевању које Египат показује за позиције Србије када је реч о питању Косова и Метохије.

Вучић и амбасадор Салах су истакли потребу за оживљавањем рада Мешовитог комитета за економску сарадњу, као и за закључивањем низа споразума из сфере привреде, попут споразума о слободној трговини, који би створили правну основу за јачање сарадње. С тим у вези су констатовали да највеће могућности постоје у области пољопривреде, туризма и здравства, машинске индустрије, грађевине и других.

Председник Србије је честитао руководству и народу Египта на оствареним великим развојним пројектима - саобраћајној и енергетској мрежи, изградњи нових градова, као и повећању капацитета Слободне зоне Суецког канала.

Амбасадор Салах је рекао да верује да ће председник Ел Сиси посетити Србију, јер би његова посета била од највећег значаја за политичке и економске односе двеју земаља.

Двојица саговорника су разговарали и о актуелним глобалним изазовима.

 

 

 

Извор: Танјуг