Вести

Вучић разговарао са председником Арапске Републике Египат

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Арапске Републике Египат Абделом Фатахом ал Сисијем.

Током разговора, двојица председника истакли су да ће наставити да раде на унапређењу искреног вековног пријатељства два народа, пре свега кроз јачање сарадње у областима од заједничког интереса.

Званичници су сагласни да има потенцијала за развијање економских односа двеју земаља у областима попут пољопривреде, туризма, културе, здравства, телекомуникација, грађевине, машинске индустрије, рударства, научно-истраживачких пројеката и одбране, као и да постоји потреба за оживљавањем рада Мешовитог комитета за економску сарадњу, који би био важан подстицај развоју односа Србије и Египта.

Вучић је захвалио Египту на разумевању позиције Србије у вези са jeдностраним проглашењем такозване независности Косова и Метохије, изразивши очекивање да ће Египат наставити да пружа активну подршку интересима наше земље по том питању у међународним организацијама.

Вучић је честитао Ал Сисију и народу Египта на реализацији великих развојних пројеката, изградњи нових градова, као и повећању капацитета Слободне зоне Суецког канала.

Ал Сиси је још једном честитао Вучићу победу на недавно одржаним изборима и најавио своју посету Србији крајем ове или почетком следеће године. 

 

 

 

Извор: Танјуг