Вести

Вучић: Србија ће сачувати мир

Председник и председнички кандидат Српске напредне странке Александар Вучић представио је грађанима свој програм и том приликом рекао како нас чека појефтињење нафте, да имамо довољно хране, као и да своје политичке противнике неће помињати.

Вучић се на самом почетку захвалио свима који су га подржали, а затим поручио да нафта неће поскупети, већ ће појефтинити. Рекао је и да ће бити довољно и брашна и хлеба и уља, као и да контролишемо резерве у сваком тренутку.

"Хоћу да се захвалим свима који су подржали кандидатуру. Оно што је најважније за грађане, сутра нафтни деривати неће поскупети. Напротив. Цена дизела ће бити нижа за 0,42 динара. Цена бензина ће бити нижа за 0,24 динара. Мислим да је најважније за људе и то што ће хране бити довољно. Биће довољно брашна, хлеба, сунцокретовог уља, контролишемо резерве у сваком тренутку, као што контролишемо нафту", рекао је Вучић.

У наставку је рекао да је криза из дана у дан све већа, као и да не види довољно разумевања да се рат у Украјини заустави. Када је реч о Србији, Вучић је рекао да је за нас важно да сачувамо мир и да се не делимо, већ да наставимо вредно да радимо.

"Криза је из дана у дан све већа, плашим се да ће бити све већа, не видим довољно разумевања да се рат заустави, јер сви желе победу, а нико не жели у овој фази да прихвати да је поражен, тако да ћемо морати сви то да трпимо, иако не учествујемо. За нас је важно да земљу сачувамо, да се не делимо, да привлачимо и даље инвеститоре, да повећавамо плате и пензије на реалан начин и да видимо да ли можемо да прођемо уз најмања оштећења. Просто, много проблема је ово донело, а крај се не назире. Важно је да ми будемо уједињени, да радимо; и прекосутра је велики дан за Србију, пуштамо пругу Београд - Нови Сад у рад. Промотивна карта је 300 динара у једном смеру, то је стварно невероватно повољна цена, то је резултат свега тога што су људи овде направили", додао је Вучић.

На питање о унутрашњој политици и увредама, Вучић је рекао да се моли да се што пре заврши сукоб у Украјини, као и да то што неко некога вређа, говори о онима који то раде. Споменуо је и лажне дојаве о бомбама у авионима из Београда за Москву, па напоменуо да то руши наш углед и односи нам новац.

"Ви сте ми то рекли. То је нека новост? То је свакога дана. Знам да су неки у Србији желели да решавају проблем у Сирији, ја немам ту амбицију, имам амбицију да сачувамо свој народ. То што сам рекао да се Богу молим, молим се за мир у Украјини, мислим да је то нормална и природна рекација, а молим се јер то оставља и последице по Србију. Свакога дана имамо "бомбу" у авиону за Москву и безброј проблема, наравно да вам то руши углед, али и односи новац вашој земљи. То што вас неко вређа, говори о онима који то раде", рекао је Вучић.

Говорио је и о економском програму, а затим напоменуо како зна да и даље постоје сиромашни грађани, али и да младима и пензионерима треба помагати.

"Економски програм је, наравно, увек подршка Влади Србије и привлачење страних инвеститора, да смањујемо незапосленост, да држимо јавни дуг под контролом, да радимо путеве, пруге, даље улагање у здравство. И даље знам колико има сиромашних људи. Посебно морамо да помажемо пензионерима и младима, али то неће бити лак посао. Свет се буквално цепа, али ћемо морати да наставимо да се боримо. Огромну енергију у то морате да улажете на дневним нивоу, ако желите успех; Србија је имала успех да економски буде први пут у историји најбоља земља и тим путем мора да настави", рекао је Вучић.

Напоменуо је да је добио неке чудне телеграме, а тичу се ситуације у региону. Нагласио је и како ће Србија сачувати мир, не жели да мајкама враћа децу у сандуцима, већ да људи живе слободно и мирно.

"Србија ће сачувати мир. Добио сам неке чудне телеграме, тиче се ситуације у региону, не пада нам на памет да било којој мајци да враћамо децу у сандуцима, желимо да људи живе у слободи, у миру, да живе од свог напорног, али само од свог рада и да верују у своју земљу. Време је да заборавимо на ратове", рекао је Вучић и закључио да избори нису игра, да држава није играчка. 

"Ја позивам људе да изађу на изборе", закључио је Вучић.

 

 

 

Извор: ТВ Пинк