Вести

Вучић: Србија одговорно спроводи програм договорен са ММФ-ом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са делегацијом Монетарног међународног фонда, са којима је разговарао о фискалној, монетарној и енергетској стабилности.

Шеф Мисије ММФ-а Донал Мекгетиган истакао је да је Србија постигла одличне резултате, строго поштујући препоруке Међународног монетарног фонда и спроводећи циљеве дефинисане аранжманом са овом институцијом. О томе сведоче рекордне девизне резерве, добри резултати фискалне политике, висок прилив директних страних инвестиција, као и подаци са тржишта рада о снажном расту запослености. Он је нагласио да је Србија правовремено реаговала адекватним економским мерама на инфлаторне притиске и додао да су очекивања ММФ-а да стопа инфлације на крају године буде на нивоу или нижа од 8%. Говорећи о реформи државних и јавних предузећа, представници ММФ-а поздравили су кораке предузете у циљу трансформисања и стабилизације ЕПС-а и указали на неопходност убрзања реструктурирања државних предузећа.

Председник Вучић захвалио је на оцени да Србија одговорно спроводи програм договорен са ММФ-ом.

Председник Вучић истакао је да је сачувана макроекономска стабилност, као и добро пословно окружење и додао да је Србија, упркос бројним изазовима на глобалном тржишту, успела да очува економију, па чак и да је додатно ојача.

 

 

 

Извор: Танјуг