Вести

Вучић: Српска села и домаћини су ми најважнији

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је село Памбуковица у близини Уба и најавио да ће већ за недељу дана почети радови на реконструкцији пута од Памбуковице ка Убу у дужини од 12 километара, који ће бити завршен до Ђурђевдана, 6. маја.

"Дошао сам овде, не први, већ трећи пут, а један пут смо у Памбуковици урадили како ваља. Морамо да урадимо пут према Убу од 12 километара, комплетну реконструкцију. Ауто ми је у једном тренутку поскочио као на трамболини", рекао је председник Вучић током обиласка села Памбуковица у општини Уб, где се окупио велики број мештана у центру села, испред месне заједнице, како би дочекао председника.

"За Ђурђевдан ће неко други доћи да отвори пут до Уба", рекао је председник Вучић и истакао да ће бити потпуно нов и као писта.

Председник Вучић додао је да треба да се уради и пут ка Коцељеви, од Памбуковице до пута Ваљево-Шабац, где би радови требало да крену за месец и по дана.

"Хвала драги људи из Памбуковице што сте ме у толиком броју дочекали", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић најавио је да ће ускоро посетити и Коцељеву.

 

Увек ћу бринути о интересима Србије, а не оних који би да је покоре

Председник Вучић рекао је да ће, иако су притисци на Србију из иностранства постали све јачи, увек штитити интересе Србије, свако српско село и домаћина, а да ће најмање бринути о интересима оних који би желели да покоре Србију.

"Сви живи су почели да се мешају и да одлучују у име грађана Србије. Да нам соле памет како Србија треба да изгледа и шта би требало у Србији да радимо. И из разних земаља би да нам уређују ствари у овој земљи, до најситнијих детаља, а ако не служите њиховим интересима и служите интересима свог народа, вршиће притиске, прогониће вас, називаће разним погрдним именима", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да ће му Србија и сва села у Србији бити важнија од мишљења која долазе из иностранства и да је био озбиљан када је рекао да му је једна Памбуковица важнија од мишљења председника Одбора немачког Бундестага за спољне послове Михаела Рота, вође делегације Социјалдемократске партије Аустрије у Европском парламенту Андреаса Шидера или шефа посматрачке мисије Савета Европе Стефана Шенаха.

"И то сам рекао са свом збиљом. И на то хоћу да додам. Свака ваша кућа, свако ваше дете, свака старица, сваки старац, сваки човек у Памбуковици је сто пута важнији од сваког од њих и тако ћу се понашати увек у будућности. И када будем штитио интересе Србије, увек имајте у виду да ћу у глави имати и Памбуковицу, и свако српско село, и сваког нашег домаћина, а да ћу најмање да бринем о интересима оних који би желели да покоре нашу земљу", закључио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је Памбуковчанима да је позвао председника Републике Српске Милорада Додика у село, како би им показао колико им је стало до Памбуковице.

"Позвао сам га зато што сам хтео да имате двојицу председника овде у Памбуковици. Овде где су "Камионџије" снимане. Да дођу двојица председника код вас у Памбуковицу. Да виде ови из Европе колико је нама до Памбуковице стало", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да су Памбуковчани добри људи и домаћини, који воле Србију више од свега и нису заинтересовани за оно што им говоре у неким центрима моћи са стране.

"Они воле да они одлучују о својој судбини, да имају домаћине и то умеју да поштују. И све оно што добију као подршку државе, верујте да умеју да поштују много, много више него сви ми који смо ту помоћ имали у много већем обиму него што су имали они", рекао је председник Вучић.

 

Тражићемо неколико милијарди евра да уложимо у путеве широм Србије

Председник Вучић најавио је да ће држава тражити неколико милијарди евра које ће уложити не само у нове ауто-путеве, већ и у локалне путеве широм Србије.

"Очекујем да вас у наредних месец дана обавестимо колико ћемо милијарди евра да уложимо по Србији. Да у сваком селу осетите бољитак", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је суштина у томе да држава буде јака и да Србија то данас јесте.

"Држава данас добро ради и људи се тога сете када прође време и помало смо размажени и чекамо да нам све држава заврши, а ако нам не заврши увек је држава крива. Хтео сам да се захвалим вама који разумете да није лако и хоћу да направимо још много путева. Тачно је да само снажна држава то може да уради, ова оба дела неће испасти мање од шест милиона евра, а имамо много Памбуковица у Србији и других места", рекао је председник Вучић.

 

Вечерас на састанку доносимо важне одлуке

Председник Вучић изјавио је да ће вечерас на састанку са лидерима странака владајуће коалиције бити донете важне одлуке у вези са организовањем локалних избора, функционисањем Народне скупштине и будуће извршне власти, како би се што пре завршили сви изборни циклуси и да ће се вечерас те одлуке саопштити јавности.

"И оно што вас занима, вечерас ћемо доносити одлуке. Вечерас ћемо све опције да размотримо и вечерас ћу јавност обавестити и о Скупштини и о влади и о локалним изборима. Саслушали смо све, доћи ће Дејан Ђурђевић и сви остали који се најбоље разумеју у легислативу и да видимо како и шта око свих избора. Да ту причу завршимо, да народ више не замарамо глупостима, него да можемо да се посветимо послу", рекао је председник Вучић.

"Предстоји нам тешко време због геополитичке ситуације, у исто време ми морамо да гурамо снажно. Никада снажније и јаче и зато је важно да што пре формирамо све органе, да завршимо све изборне циклусе и да почнемо, да се у потпуности посветимо проблемима људи и да их решимо", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је јуче направио техничку грешку, која је само формална, а не суштинска када је говорио о изборима и објаснио процедуру око локалних избора у складу са законом.

"Избори морају да буду расписани у року од месец дана од тренутка последњег дана када је прошао рок а када је било могуће конституисање скупштине, то је био трећи март. Други и трећи април је последњи дан када избори морају да буду расписани, а мора да их распише председник Народне скупштине. Потпуно је нормално да председник Народне скупштине ако буде изабран сутра, у уторак или среду распише нове изборе", навео је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да не би требало да се одуговлачи са изборима и да би могли да се одрже 28. априла, 5. маја или, како је рекао, "натегнуто" 12. маја.

"Постоји законска могућност за коју сам погрешио и нисам знао да може да се одуговлачи, али не разумем смисао. Има много опција, сагледаћемо све то вечерас, али је за мене најлогичнија опција да се иде одмах на изборе, али видим да то изазива нелагоду и бол у желуцу код свих оних који су причали да су убедљиво победили, па их неко покрао", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да га не интересује шта ради опозиција, већ да је за њега, од њиховог мишљења, много важније шта мисли народ.

"Ако хоће да изађу - хоће, ако неће - неће. Постоје они који их не зарезују два одсто. Људи који брину о својој земљи и људи који се боре за своје грађане. Тако да ме не интересује шта ће да раде. Ми ћемо да гледамо да им помогнемо и да учинимо да буду задовољнији, да имају што више пара и да на своје одморе иду по 15 пута годишње", рекао је председник Вучић на питање новинара да прокоментарише јучерашњи споразум представника опозиције и иницијатора ПроГласа о неопходним изборним условима за излазак на изборе.

Председник Вучић рекао је да би представници опозиције могли да као носиоца листе поставе председника Одбора немачког Бундестага за спољне послове Михаела Рота.

"За мене је важнији народ од тих који бахато тумаче закон. Али мислим да је важно да поставе Михаела Рота на чело листе. Кад год буду били избори на локалном нивоу, тамо где будемо изгубили ми ћемо да честитамо. Ја верујем у народ у Србији и готово сам убеђен у победу бар у 50-70 од тих 87 локалних самоуправа", рекао је председник Вучић.

На питање новинара да прокоментарише наводно групно пребацивање бирача из Мале Крсне на Вождовац, како би тамо били уписани у бирачке спискове, председник Вучић истакао је како је то "масовно исељавање" из Мале Крсне, заправо један човек.

"Мени су јавили да је један уписан. Из Министарства и МУП-а. Баш тако, да је један уписан са територије општине Смедерево. Дозволићемо им увид, радним групама и свима", рекао је председник Вучић.

 

Око 81 одсто младих планира повратак из иностранства у Србију

Председник Вучић изјавио је да су људи почели да се враћају у Србију, као и да 81 одсто младих који су тренутно у иностранству, има у плану повратак у своју земљу.

"Зато је "EXPO 2027" јединствена шанса и огромна прилика за нас. За нас је то шанса свих шанси", рекао је председник Вучић.

Како је навео, увек се поставља питање шта је то што ће држава да уради за грађане, ретко ко се запита шта може да промени код себе.

"Да бисте добили од државе, држава мора да буде снажна и успешна, мора да добро послује и добро функционише", поручио је председник Вучић.

На питање да ли се чуо са Драганом Џајићем, председник Вучић навео је да су се чули пре неколико дана приватно.

"Његова ћерка је код нас у странци, на коју сам врло поносан. Сад је он и посланик. А он је иначе један од највреднијих наших активиста", закључио је председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк