Вести

Вучић: Важно да будемо уједињени и да чувамо своју земљу

Председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић рекао је на предизборном скупу у Рашки да ће три основне школе у тој општини бити реконструисане, да ће се држава потрудити да у ту општину доведе још једног инвеститора да би проблем незапослености био решен, као и да ће наћи средства за изградњу брзе саобраћајнице од Новог Пазара преко Рашке до Краљева.

Вучић је навео да ће бити реконструисане три школе и то Основна школа "Рашка", Основна школа "Сутјеска" у Ступњу и Основна школа "Јосиф Панчић" у Баљевцу, и истакао да су школе важне за образовање деце и њихову даљу будућност.

Додао је да држава има новца за то, јер су, како је рекао, јавне финансије наше земље стабилне и захвалио се свима што су пре седам година издржали тешке реформе које су довеле до тога да наше јавне финансије данас буду стабилне.

Вучић је навео да је српска економија у претходне две године била најбрже растућа у Европи, да се тренутно гради десет ауто-путева и брзих саобраћајница, као и да су примања много већа него што су била раније.

Обећао је да ће просечне плате до краја 2026. године бити 1.000 евра, а пензије 500 евра.

 

"Мислим да је то велико, важно, озбиљно и одговорно обећање", рекао је Вучић. Навео је да ће се држава потрудити да у Рашку доведе још једног већег инвеститора и још једног мањег инвеститора у Баљевцу како би проблем незапослености био решен.

Вучић је указао и на значај изградње брзе саобраћајнице која би ишла од Новог Пазара према Рашки до Краљева, додајући да ће се држава потрудити да нађе средстава за изградњу те саобраћајнице.

Додао је да је она важна како би инвеститори желели да дођу у ту општину. Говорећи о политичкој ситуацији у земљи и свету, Вучић је истакао да у наредном периоду очекује тешке притиске око Косова и Метохије, додајући да је он до сада издржао све притиске и из Брисела и из Беле куће и истакао да никада није потписао и да никада неће потписати нешто што је на штету Србије и српских интереса.

У овим тешким и изазовним временима, због украјинско-руског сукоба, Вучић је рекао да ће држава пронаћи "најбољу воду, без великих вирова, како би сачувала наш мали чамац".

"Јасно је колико пажљиво морамо да бирамо своје потезе, да их меримо и да се понашамо одговорно", рекао је Вучић. Поновио је да су изазови сваког дана све већи и по питању гаса и нафте.

"Плашим се јер сви причају да желе мир, а када их слушам видим да сви желе пораз оне друге стране. Они желе мир, али под њиховим условима, а онда схватате да тај мир неће скоро доћи", навео је Вучић.

Нагласио је да је важно да се Србија склони од сукоба и да у миру нађе срећу, снагу и будућност.

Говорећи о томе да поједини саветују да уђемо у НАТО, Вучић је рекао да Србија не треба и да неће ући у НАТО, јер не заборавља да је тај НАТО убијао наше војнике, полицајце, нашу децу.

"Спремни смо да сарађујемо, можемо и да опростимо, али не да заборавимо", поновио је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести