Вести

Вучић: Заједно стварамо будућност модерне Србије

На Тргу слободе у Суботици Српска напредна странка одржала је предизборни скуп на којем је говорио председник Српске напредне странке Александар Вучић.

Вучић је истакао да се извињава Мађарима јер не познаје њихов језик, те је истакао да ће у будућности, научити језик како би их испоштовао како су они данас, али и увек испоштовали њега.

"Ја ћу неколико речи о ономе што ћемо да урадимо у Суботици. Иако људи воле више да чују неке ружне ствари, а ми ћемо 41 милиона евра да уложимо у болницу у Суботици, да она буде понос Суботице", рекао је Вучић.

Како је додао, урадиће се и позориште, а потом и пруга Суботица-Сегедин", додао је Вучић.

Вучић је најавио и рад на стадиону, додајући да је то изградња која је морала да се ослушне, јер то грађани желе.

"Суботица је на фантастичном месту, она ће бити на сат и по од Будимпеште, на мање од сат и 15 до Београда. Има ли боље позиције?", додао је Вучић.

Вучић се још једном захвалио на великом броју људи који су увеличали скуп, додајући да не види крај колоне.

"Да наставимо да градимо земљу, да доводимо фабрике, да изградимо канализациону мрежу, урадимо и затворени базен у Бачкој Тополи. Много тога имамо да урадимо, а пре свега морамо да чувамо мир и стабилност", објаснио је Вучић.

"Два постројења за пречишћење отпадних вода у Бајмоку и Чантавиру. То су ствари које суштински мењају живот грађана, које дају огромну вредност свима који живе у Суботици. Када имате канализацију, добру воду, пречистаче отпадних вода и све ово о чему сам говорио онда вредност квадрата стамбеног простора, али и у селима која ће имати канализацију драстично скаче и онда можемо да се поредимо са богатијим и мађарским и аустријским и словеначним и немачким селима и градовима ", рекао је Вучић.

"Не бринем за рад, енергију и остало када знам да су наша деца добро, када знате да ће Србија да напредује, када знате да ће пензије бити преко 500, а плате 1000 евра", навео је Вучић.

Вучић је додао да се прави пријатељи виде у невољи, а Србија је током ове кризе препознала оне праве, мислећи на Мађаре.

"Почели смо да волимо једни друге, после много тешких, међусобних правди и неправди. Само да ви и ми никада не заборавимо. Када у Европи сви ћуте, и када нико неће да стане на српску страну, тада увек постоји једна земља која стане уз Србију, и када им је боље да ћуте због интереса, Мађарска се усправи и каже да је уз нас. То не смемо да заборавимо никада. Можете да ми кажете шта хоћете, ја знам да је увек било пола Срба, пола Мађара, и сви су имали своје кафиће и све, а данас је другачије, и ту је велику улогу одиграо Иштван Пастор", додао је Вучић.

Како је додао, Мађарска је некада била 12. трговински партнер са Србијом, а данас је 5.

Вучић је додао да је европска економија у претходне две године изузетно напредовала, што не значи да Срби живе као у Немачкој, али је у претходне две године надомешћено нешто што дуго није био случај.

"Економија, економија, економија! Морамо да размишљамо о додатном давању импулса за све, за раднике, пољопривреднике, за све. Ми данас имамо свега довољно, можемо и да помогнемо другима", навео је Вучић.

Вучић је истакао да је важно да се привлаче инвеститори, истакавши да ће након избора, наставити да се отварају фабрике.

"Када се смири ова ситуација, изненадићемо вас за три месеца, тиче се инвеститора, не бисте веровали ко је заинтересован за долазак у нашу земљу. То су таква имена, страх ме је да помислим", најавио је Вучић, додајући да ће тиме бити решени проблеми за будућност.

Како је додао, током кампање није говорио ружно о противницима, јер не постоји реч какву они нису добили од стране опозиције, чиме Српска напредна странка не жели да се бави.

"Млади људи ће добити нову подршку, није у питању 100 евра, већ поштовање и одговорност, како би они разумели како морају да се понашају у будућности", додао је Вучић.

Вучић је позвао грађане да изађу на изборе 3. априла и поручио:

"Да изађемо и победимо. Бићу тужан ако не добијемо 60 одсто у првом кругу, да их победимо убедљивије него икада. Нека живи српско-мађарско пријатељство", поручио је Вучић.

Иштван Пастор из Савеза војвођанских Мађара се такође обратио окупљенима, истакавши да му је велика част што данас присуствује овом великом скупу у Суботици, а како је додао, посебна је част то што има прилику да се обрати на свом матерњем језику.

"Наше надање је данас реалност, и Србија је данас јача него што је икада била", рекао је Пастор.

Пастор је додао да је, све што је до сада урађено, преображај Србије у једну угледну земљу.

"Вучић види много даље од свог носа, и из тог разлога мислим да је ваша подршка на председничким изборима обавеза и част", додао је Пастор.

Игор Мировић, члан Председништва Српске напредне странке, истакао је да Србија, уз заједничку вољу и заједнички труд, напредује као никада до сада.

"Окупили смо се због идеје, због сна, који представља председник Александар Вучић", рекао је Мировић.

Како је додао, Србија мира ће се градити и даље, као што је случај био и до сада.

"Избор за председника је важан симбол, и зато ћу рећи неколико речи о Александру Вучићу. Александар потиче из угледне породице, његова мајка је новинарка, отац економиста, он је био један од најбољих студената, и увек бескрајно радан, храбар и одговоран. Спреман да стоји раме уз раме са најбољим лидерима света", рекао је Мировић.

 

 

Извор: Пинк/ТВ Вести